Home > Release information > Previous Releases > EasyCruit 15.9 Release > EasyCruit 15.9 Release - Dutch

EasyCruit 15.9 Release - Dutch

Overzicht

EasyCruit blijft waarde toevoegen aan uw recruitmentprocesssen door middel van het uitbrengen van nieuwe functionaliteiten die de gebruikerservaring nog efficiënter en plezieriger maken. EasyCruit versie 15.9 staat momenteel gepland om geïnstalleerd te worden op Woensdag 14 oktober om 17:30 CEST. Het installeren van de nieuwe release zal ongeveer twee uur in beslag nemen. Gedurende deze periode kan EasyCruit tijdelijk niet beschikbaar zijn. Nieuwe functionaliteiten in versie 15.9:

Functionaliteit Beschikbaarheid

Gebruik van CV-Parsing in het sollicitatieproces

• Kandidaten besparen tijd
  • Verbeterde sollicitatie ervaring voor de kandidaat
  • Toename van het sollicitatie conversieratio
  • Een ongesctructureerd CV wordt omgezet naar een gestructureerd CV wat makkelijk doorzoekbaar is

Beschikbaar als onderdeel van het EasyCruit Mobile Candidate Pack.

Sollicitatie opslaan in het Career Center

• Kandidaten kunnen hun sollicitatie gedurende het sollicitatieproces opslaan en later afronden.
Beschikbaar voor alle klanten na de release. Vereist activatie en implementatie door Lumesse voor gebruik.

Verbeterde navigatie bij het aanmaken van vacatures

• Navigeren mogelijk door het klikken op de processtappen
  • Toevoegen van contacten makkelijk toegankelijk
Beschikbaar voor alle klanten.

Extra optie 'Type dienstverband': Bepaalde tijd

• Nauwkeuriger plaatsen van vacatures
Beschikbaar voor alle klanten.

CandidateExport API verbeteringen

• Werknemer classificatie profielvragen zijn beschikbaar in de export
Beschikbaar als onderdeel van het EasyCruit Data Exchange Pack.

Naast nieuwe functionaliteiten zijn er ook een aantal problemen opgelost in deze nieuwe versie. De details hiervan staan hieronder weergegeven.

CV-Parsing in het sollicitatieproces

Indien geactiveerd kunnen kandidaten hun CV-bestand gebruiken om het solliciteren op een vacature eenvoudiger te maken. Kandidaten kunnen het CV uploaden vanaf hun Dropbox of Google Drive account of hun eigen PC/laptop. Het geüploade document zal worden geparsed (geïndexeerd) en de geïndexeerde informatie wordt ingevoerd in het sollicitatieformulier.

Kandidaten kunnen dezelfde functionaliteit gebruiken om hun Career Center CV bij te werken. Ook hier kunnen kandidaten het CV uploaden vanaf hun Dropbox of Google Drive account of eigen PC/laptop. De geüploade infromatie wordt geïndexeerd en wordt ingevoegd in de velden van het Career Center.

De opmaak, grootte en positionering van de icoontjes kunnen, indien wenselijk, worden aangepast zodat deze aansluiting bij de huisstijl.

1. Solliciteer op een vacature en kies vanaf welke bron je het document wilt uploaden.

1. Authenticatie, indien een document wordt geüpload vanaf Dropbox of Google Drive.

1. Kies een CV-document

1. Het gekozen document wordt geupload en geparsed (geïndexeerd). De informatie wordt vooraf ingevuld in het sollicitatieformulier.
  2. De kandidaat kan de ingevulde informatie bekijken, bewerken en/of verwijderen en eventuele aanvullende vragen beantwoorden.

De volgende infromatie kan middels CV-parsing worden geïndexeerd en vooraf worden ingevuld. Dit kan wanneer de kandidaat de informatie in zijn/haar CV heeft weergegeven en de desbetreffende vraag in het sollicitatieproces of Career Center is opgenomen:

• Persoonlijke gegevens
    • Voornaam
    • Tweede voornaam
    • Achternaam
    • Geslacht
    • E-mail
    • Herhaal e-mail
    • Telefoon
    • Mobiele telefoon
    • Adres
    • Postcode
    • Plaats
  • Werkervaring
    • Periode
    • Werkgever
    • Positie
    • Functieomschrijving
    • Huidige functie
  • Opleiding
    • Periode
    • School
    • Examenresultaten/titel
    • Huidige opleiding
  • Taal
    • Taal
    • Mondeling niveau
    • Leesniveau
    • Schriftelijk niveau
  • Social media profiel URL
    • LinkedIn
    • Xing
    • Facebook

CV-Parsing kan CV's parsen in de volgende talen:

• Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans
  • Spaans
  • Zweeds
  • Deens
  • Pools
  • Roemeens
  • Italiaans
  • Slowaaks
  • Tsjechisch
  • Russisch
  • Portugees
  • Chinees
  • Hongaars

There are known issues with CV Parsing feature on Internet Explorer 8 (IE8) that will not be addressed, Internet Explorer 8 will no longer be supported by Microsoft beginning January 12, 2016.

Sollicitatie opslaan in het Career Center

Indien geactiveerd kunnen kandidaten hun sollicitatie tussentijds opslaan in het Career Center en later afronden. De opmaak van het Career Center kan aangepast worden zodat deze aansluit bij de huisstijl.

Sollicitatie opslaan en later afronden

1. De kandidaat start het sollicitatieproces en vult het sollicitatieformulier in. De kandidaat besluit om de sollicitatie later af te ronden en klikt op "Sollicitatie opslaan en later afronden". Sollicitatie opslaan is beschikbaar bij iedere stap in het sollicitatieproces.

1. Indien de kandidaat is ingelogd vanaf het begin van de sollicitatie dan wordt de sollicitatie direct opgeslagen. Indien de kandidaat niet is ingelogd wordt hij/zij gevraagd om in te loggen of om een nieuwe login aan te maken waarna de sollicitatie wordt opgeslagen.

1. De kandidaat kan in het Career Center de lijst van zijn/haar opgeslagen sollicitaties raadplegen.

1. De kandidaat kan de lijst van opgeslagen sollicitaties beheren en kan tussentijds steeds weer opgeslagen worden.

1. De kandidaat kan zijn/haar opgeslagen sollicitaties verwijderen. Reeds verstuurde sollicitaties zijn niet meer te verwijderen.

Verbeterde navigatie bij het aanmaken van vacatures

System Admin en gebruikers met toegang tot het aanmaken van vacatures zullen deze verbetering zien.

Navigeren door te klikken op de stapnaam in de voortgangsbalk

De gebruiker kan enkel naar een stap navigeren wanneer het is toegestaan deze stap te gebruiken. Indien dit niet het geval is zal de stap inactief zijn. Actieve stappen zijn afhankelijk van het aanmaakproces:

• Afdelingen & Contactpersonen worden pas actief na het afronden van de stap Titel, land & regio
  • De stappen ProjectprofielVacature, SollicitatieformulierE-mails worden pas actief na het afronden van de stappen Titel, land & regio, Afdelingen & Contactpersonen zijn afgerond
  • Goedkeuring vacature en Website worden pas actief na het afronden van de stappen Titel, land & regio, Afdelingen & Contactpersonen, en Vacature.
  • De stappen Extra (screening) vragen en Groepsbeoordeling kandidaat worden pas actief na het afronden van de stappen Titel, land & regio, Afdelingen & Contactpersonen en Sollicitatieformulier.

Eenvoudig een contactpersoon toevoegen

Op de pagina Afdelingen & Contactpersonen is de optie Contactpersonen toevoegen altijd zichtbaar aan de bovenkant van de pagina. Op deze manier kunnen bezoekers eenvoudig contactpersonen toevoegen zonder naar boven en naar beneden hoeven te scrollen, zelfs indien de lijst van afdelingen en contactpersonen erg lang is.

Extra optie 'Type dienstverband': Bepaalde tijd

De extra optie Bepaalde tijd bij 'Type dienstverband' is nu beschibaar bij het plaatsen van een vacature. Gebruikers kunnen deze extra optie kiezen om zo de kandidaten van de juiste relevantie informatie te voorzien.

CandidateExport API verbeteringen

De CandidateExport methode API  maakt onderdeel uit van het EasyCruit Data Exchange Pack, bevat nu ook de Werknemer classificatie. De andere type vragen die reeds beschikbaar zijn :

• Extra vragen
  • Kandidaat classificatie
  • Werknemers extra-vragen
  • Vacature-specifieke extra vragen

Opgeloste problemen in deze versie

Nummer Klantennummer Beschrijving van het probleem Beschrijving van de oplossing
EC-623 307520 Een nieuw toegevoegde contacpersoon, toegevoegd aan een afdeling waarvoor nog geen contactpersonen geregistreerd staan is niet direct zichtbaar tijdens het aanmaken van een nieuwe vacature. Opgelost
EC-438 288497 Veld validatie toegevoegd aan 'Laatste publicatiedatum' bij het plaatsen naar NAV (Enkel voor Noorwegen) Opgelost
EC-659 310222 De melding bij het verwijderen van een vacature toont geen vacaturetitel indien de optie 'toon vacaturenummer' is gedeactiveerd. Opgelost