Home > Release information > Previous Releases > EasyCruit 15.7 Release > EasyCruit 15.7 - Svenska

EasyCruit 15.7 - Svenska

översikt

EasyCruit fortsätter att förbättra systemet genom dess nya versioner, vilka förbättrar användarupplevelsen samt gör arbetet mera effektivt och angenämnt. EasyCruit 15.7 är för närvarande planerad att släppas tisdagen den 14:e juli kl 17:30 svensk tid. Arbetet kommer att pågå i upp till två timmar och under denna tid så kan EasyCruit vara otillgängligt. Nya funktioner som ingår i version 15.7 är:

Ny funktionalitet Tillgänglig för

Lättare att skapa projekt

• Minskat antal steg i processen
  • Förbättrad användarvänlighet i navigationen

Tillgänglig för alla kunder efter 14:e juli.

Integration med ’sourcing analytics’-leverantörer (Ontame och Tamo)

Grafisk visualisering av kanalprestanda, från antal kandidater som ansöker från varje kanal fram till vilka kanaler som leder till flest anställda.

Tillgänglig som en del av EasyCruits ’Analytics pack’.
För att kunna använda detta krävs även att ni har ett konto hos Ontame eller Tamo.

En ny parameter i länken till ansökningsformuläret gör det möjligt att bättre spåra var kandidaten kommer ifrån.

• När en annons delas eller publiceras externt kan denna parameter läggas till för att i EasyCruit kunna se var kandidaten ansökt från
Tillgänglig för alla kunder efter 14:e juli. Användare kan använda denna nya parameter vid behov.

I samband med denna version har vi också inkluderat ett antal buggfixar. En lista på dessa finner du efter beskrivningen av de nya funktionerna.

Lättare att skapa projekt

Användare med tillgång till att skapa projekt kommer nu att se förbättringar när de skapar ett nytt, samt redigerar ett befintlig projekt.

Projektskapande

1. EasyCruit kommer att grafiskt visa användaren på toppen av varje sida hur långt i projektskapandeprocessen man kommit
  2. ‘Nästa’ och ‘Tillbaka’-knapparna finns nu tillgängliga både på toppen och botten av varje sida för enklare navigering
  3. Antalet sidor reduceras genom att kombinera mer information på samma sida. Sidorna omorganiseras också för att göra det lättare för användaren
    1. ’Titel och Region’ kombinerar ’Projektitel’ med ’Land och län’
    2. ’Avdelningar och kontaktpersoner’ kombinerar ’Avdelning’ med ’Kontaktperson’
    3. ’Projektprofil’ tillkommer om ni använder er av den här funktionen. Tidigare kallades detta för ‘Klassificering - Projektprofilsfrågor’
    4. ‘Annons’ kombinerar ’Annonsmall’ med ’Annons’
    5. ‘Ansökningsformulär’ förblir detsamma
    6. ’Projektspecifika frågor / urvalsfrågor’ förblir detsamma
    7. ‘Gemensam rangordning’ är nu del av projektskapandet
    8. ‘Svarsbrev’ förblir detsamma
    9. ‘Annonsgodkännande’ förblir detsamma​
    10. ‘Publicering’ förblir detsamma

Redigera projektet

Antalet sidor har reducerats när man skapar ett projekt

• Titel och Region är nu på samma sida
  • Avdelningar och Kontaktpersoner är nu på samma sida
  • Annons kombinerar ‘Annonsmall’ med ‘Annons
  • Klassificering - Projektprofilsfrågor döps om till ‘Projektprofil

‘Avbryt’ och ‘Spara’ knappar läggs till på toppen av varje sida vilket gör det enklare att navigera.

Integration med ’sourcing analytics’-leverantörer

EasyCruit integrerar nu med Ontame och Tamo för leverans av ’sourcing analytics’.
Detta innebär att en varje kandidat kan kartläggas från att de besöker ansökningsformuläret tills dess att de blivit färdigbehandlade i systemet. Informationen kan därefter presenteras på ett grafisk sätt som gör det möjligt att visualisera var förbättringar i rekryteringsprocessen kan ske.

Extra parameter i länken till ansökningsformuläret

En ny parameter tillkommer till ansökningsformulärslänken kallad ’source’. En användare kan lägga till denna parameter i länken innan den skickas till externa rekryteringskanaler.
När en kandidat sedan söker tjänsten via den modiferade länken kommer EasyCruit att lagra den kanal man angivit som ’source’ som kandidatens ’ansökningskanal’.
För en lista över de värden du kan använda som source kan ni klicka här. Om ni skulle behöva en kanal som inte finns i listan att använda som ’source’ behöver ni bara kontakta vårat Customer Success team.

Parametern ’source’ kan användas för ansökningsformulär oavsett om de skapats för interna eller externa publiceringskanaler.

För ett exempel på hur detta fungerar kan ni titta på länken nedan. Här skulle man kunna lägga in "&source=linkedin" i slutet på länken innan den delas på Linkedin. När en kandidat sedan söker tjänsten via den modifierade länken kommer denne att ha ’LinkedIN’ som ’Ansökningskanal’ i EasyCruit.

Parametern kan även läggas till länken till själva annonsen. Parametern kommer då att skickas vidare till ansökningsformuläret när kandidaten klickar på "Ansök"-knappen. Om ni vll använda er av den funktionaliteten, vänligen kontakta vårat Customer Success team.

Ett annat exempel skulle vara om man vill använda sig av en reklambanner på en specifik sida för en annons. Om annonsen finns publicerad hemsida kan man då kopiera länken till denna och lägga till ‘&source=altinget" på slutet. Om den modiferade annonslänken sedan används för till exempel en reklamkampanj på ‘www.altinget.dk’ kommer de kandidater som ansökt via den att få ’Ansökningskanalen’ ’Altinget.dk’ i EasyCruit.

source_paramter_in_job_description_URL.jpg.

Solutions

Solution Number Customer Number Issue Description Solution Description

EC-533

297853

Jobbagentmailet som skickas till kandidater listar samtliga jobb på samma rad

Detta problem ska nu vara löst

EC-487

294242

Listan på de kandidater som genomfört cut-e test är tom om en avdelning valts innan man går in på listan

Detta problem ska nu vara löst

EC-553

301164

Den popup som beskriver sökfunktionen i välkomstguiden pekar inte alltid till sökrutan

Detta problem ska nu vara löst

EC-449

291780

Standardbilden som visas om en kandidat inte laddat upp en bild på sig själv visas inte korrekt

Detta problem ska nu vara löst

EC-541

Bekräftelsemailet som skickas till de medverkande rekryterarna vid intervjuer innehåller för närvarande en punkt efter datumet enligt detta:
17. maj 2015

Punkten skall nu bara finnas med om mailet är på följande språk

Tjeckiska
Danska
Estländska
Tyska
Ungerska
Isländska
Lettiska
Nynorska
Norska (bokmål)
Polska
Schweiziska

EC-532

Följande mail var inte tillgängliga som HTML-mail

• Inkallelse till Service-F test
  • Inkallelse till SHL
  • Inkallelse till cut-e
  • Inbjudan till MINT test
  • Inbjudan till Matrigma test
  • Påminnelse till ej uppdaterade kandidater
  • Påminnelse angående vidare åtgärd för ej behandlade kandidater
  • Delad rangordning av kandidater
  • Godkännande av annons
  • Påminnelse angående sista ansökningsdag för publicerad annons
  • Skicka anställningskontrakt via e-post
  • Portabelt CV
  • Ansökan mottagen (Brevpost)
  • Avslag på ansökan (Brevpost)
  • E-post meddelande starta publicering​
  • Stoppa/avbryt publiceringskanal

HTML kommer nu också att kunna användas för dessa mail om ‘HTML-mail’-funktionen är aktiverad.

Last modified
07:55, 30 Jul 2015