Home > Release information > Previous Releases > EasyCruit 15.5 Release > EasyCruit Versie 15.5 - Dutch

EasyCruit Versie 15.5 - Dutch

Overzicht

EasyCruit blijft waarde toevoegen aan je recruitmentprocessen door middel van het uitbrengen van nieuwe functionaliteiten die de gebruikerservaring nog efficiënter en plezieriger maken. Versie 15.5 van EasyCruit staat momenteel gepland om geïnstalleerd te worden op: 27 mei 2015 om 17:30 uur CET. Het installeren van de nieuwe release zal ongeveer twee uur in beslag nemen. Gedurende deze periode is EasyCruit niet beschikbaar. Wij bieden je daarom bij voorbaat onze welgemeende excuses aan voor het eventuele ongemak dat jij en je organisatie hiervan kunnen ondervinden. Nieuwe functionaliteiten in versie 15.5 zijn:

Functionaliteit

Beschikbaarheid

Tutorial (korte rondleiding) voor nieuwe gebruikers

• Nieuwe gebruikers begrijpen waar de belangrijkste functionaliteiten zich bevinden en hoe de navigatie werkt.
  • Besparing in tijd voor Systeem administrators
  • Links naar how-to videoclips

Tutorial FR.PNG

Beschikbaar voor alle gebruikers

Kandidaatprofiel en CV bewerken

Beschikbaar voor alle klanten. Systeem administrators hebben toegang tot het bewerken van kandidaten. Voor de overige gebruikers is deze functionaliteit beschikbaar als een rol toe te kennen door de systeem administrator per gebruiker via gebruikersbeheer > rechten.

Extra samenvoegvelden beschikbaar voor de ‘Stop publicatie e-mail’ template.

Deze e-mail wordt verstuurd om het job board / publicatiekanaal te vragen een geplaatste vacature te verwijderen. Voorheen was het enkel mogelijk om de ‘vacaturetitel’ te gebruiken. Dit gaf problemen indien er meerdere vacatures zijn met dezelfde vacaturetitel.

De volgende samenvoegvelden zijn beschikbaar:

{reference-number}

{application-link}

{employer-about}

{advertisement-heading}

{advertisement-title}

{advertisement-body}

Beschikbaar voor alle klanten. De e-mail template kan door de systeem administrator worden aangepast en voorzien worden van de nieuwe samenvoegvelden.

Integratie met Multi Posting. Een aanbieder van vacature distributie integraties (plaatsingen op job boards).

Mogelijkheid om vacatures te plaatsen op meer dan 350 job boards wereldwijd, plus 350 scholen/universiteiten wereldwijd.

Beschikbaar als additionele betaalde functionaliteit.

Interview Herinneringen - per e-mail

Standaard beschikbaar voor alle klanten. Herinneringen staan standaard uit. Systeem admins kunnen de standaard aanpassen.

Interview Herinneringen - per SMS

Beschikbaar voor alle klanten welke reeds toegang hebben tot de SMS functionaliteit. Tevens beschikbaar als onderdeel van het Geavanceerde selectie en contracten Pakket. SMS is een additionele betaalde functionaliteit.

Deze release omvat ook een aantal opgeloste problemen. Hieronder de uiteenzetting van de opgelosten problemen.

Kandidaatprofiel en CV bewerken

Systeem administrators en gebruikers met de rol ‘kandidaatprofiel bewerken’ zien een optie ‘Bewerk CV’ op de kandidaatpagina en CV pagina. De functie maakt het mogelijk om alle onderdelen van het kandidaatprofiel te bewerken. Onder andere:  persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, upload CV, motivatiebrief etc.

ACL editCV.png

Integratie met Multi Posting

EasyCruit heeft een additionele vacature distributie integratie partner welke de mogelijkheid biedt om vacatures naar meer dan 350 job boards wereldwijd te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om  vacatures te plaatsen naar meer dan 350 scholen/universiteiten wereldwijd. De integratie maakt het eenvoudiger en sneller om vacatures op meerdere job boards te plaatsen in drie eenvoudige stappen.

1. Stap 1: Selecteer de kanalen/job boards waarnaar je wilt plaatsen (tijdens de implementatie wordt een keuze gemaakt voor de beschikbare kanalen, en wat de loginggegevens zijn voor elk kanaal)
  2. Stap 2: Selecteer de publicatieperiode voor de plaatsing evenals de talen
  3. Stap 3: Vul eventuele job board specifieke informatie in.

Interview Herinneringen

Interview herinneringen kunnen worden geconfigureerd in de volgende e-mails:

• Informatief gesprek
  • 1ste interview
  • 2de interview
  • 3de interview

Configuratie Standaard Interview Herinnering

Om de standaard inhoud en instellingen te configureren doorloop je de volgende stappen:

1. Klik op Instellingen in het navigatiemenu bovenaan de pagina
  2. Klik op E-mail template
  3. icon_pencil.png Klik op bewerk bij één van de vier interview templates waarvoor je een interview herinnering wilt configureren.
  4. Selecteer één van de herinneringsopties

• Geen herinnering – Er wordt géén e-mail herinnering verstuurd

• Verstuur interview herinnering – Een e-mail herinnering wordt verstuurd

• Verstuur SMS herinnering - Een SMS herinnering wordt verstuurd indien de gebruiker welke het interview heeft aangemaakt toegang heeft tot SMS

• Verstuur SMS + e-mail herinnering – Zowel een SMS als e-mail zullen worden verstuurd

Interview Reminder.PNG

1. Selecteer het aantal dagen wanneer de herinnering verstuurd moet voor het daadwerkelijke interview:
    • 1, 2, 3,5 of 7 dagen

Herinneringen worden om ongeveer 09:00 uur CET voor het interview verstuurd.

Dagen zijn gebaseerd op kalenderdagen. Indien een interview op maandag gepland staat met een herinnering van twee dagen, dan wordt de herinnering wordt dan op zaterdag om 09:00 uur CET verstuurd.

Er wordt geen herinnering verstuurd indien het interview eerder plaats zal vinden dan het aantal dagen dat geconfigureerd is voor de e-mail herinnering.

1. Vul het Onderwerp in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  2. Vul de Inhoud in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  3. Vul de Handtekening in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  4. Vul de Inhoud in voor de SMS herinnering (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)

SMS herinneringen hebben een maximaal aantal karakters per bericht. Indien je samenvoegvelden gebruikt ben je er dan van bewust dat de tag van het samenvoegveld wordt vervangen door daadwerkelijke tekst die langer kan zijn waardoor het maximaal aantal karakters overschreden kan worden..

1. Klik Opslaan.

Interview Herinneringen Versturen

Interview herinneringen worden geconfigureerd op dezelfde pagina waar de interviewbevestiging naar de kandidaat verstuurd wordt.

1.  Selecteer de Select the Vacaturelijst link om het Overzicht van alle vacatures te tonen.
  2. Selecteer de Titel voor de vacature waarvoor je de interview wilt plannen om het kandidatenoverzicht weer te geven.
  3. Op het Kandidatenoverzicht, selecteer Alle kandidaten om de lijst van kandidaten te tonen.
  4. Vink de checkbox(en) aan voor alle gewenste kandidaten, klik daarna op Wervingsactie en selecteer Uitnodigen voor interview en vervolgens op Uitvoeren.

Interviewing Applicants (1).png

1. Selecteer het Soort interview, Aanwezigen bij het interview, Datum, Tijd , Duur en klik op volgende.
  2. Bijken en indien nodig wijzig de informatie voor het interivew onder andere: Van adres, Onderwerp en Inhoud.

Indien je enkel een herinnering wilt versturen (en dus geen uitnodiging), wijzig de Actie Email verzenden naar Geen e-mail.

1. Selecteer één van de herinneringsopties

• Geen herinnering – Er wordt géén e-mail herinnering verstuurd

• Verstuur interview herinnering – Een e-mail herinnering wordt verstuurd

• Verstuur SMS herinnering - Een SMS herinnering wordt verstuurd indien de gebruiker welke het interview heeft aangemaakt toegang heeft tot SMS

• Verstuur SMS + e-mail herinnering – Zowel een SMS als e-mail zullen worden verstuurd

Interview Reminder.PNG

1. Selecteer het aantal dagen wanneer de herinnering verstuurd moet voor het daadwerkelijke interview:
    • 1, 2, 3,5 of 7 dagen

Herinneringen worden om ongeveer 09:00 uur CET voor het interview verstuurd.

Dagen zijn gebaseerd op kalenderdagen. Indien een interview op maandag gepland staat met een herinnering van twee dagen, dan wordt de herinnering wordt dan op zaterdag om 09:00 uur CET verstuurd.

Er wordt geen herinnering verstuurd indien het interview eerder plaats zal vinden dan het aantal dagen dat geconfigureerd is voor de e-mail herinnering.

1. Vul het Onderwerp in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  2. Vul de Inhoud in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  3. Vul de Handtekening in (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)
  4. Vul de Inhoud in voor de SMS herinnering (indien je hebt aangegeven dat er een herinnering verstuurd moet worden)

SMS herinneringen hebben een maximaal aantal karakters per bericht. Indien je samenvoegvelden gebruikt ben je er dan van bewust dat de tag van het samenvoegveld wordt vervangen door daadwerkelijke tekst die langer kan zijn waardoor het maximaal aantal karakters overschreden kan worden.

1. Klik Verzenden.

Er verschijnt een waarschuwing indien je een SMS probeert te versturen naar een kandidaat waarbij geen mobiel telefoonnummer is ingevuld.

Opgeloste problemen in deze Release

Nummer

Salesforce nummer

Beschrijving van de bug

Beschrijving oplossing

EC-490

295536

Spelling van cut-e is zonder hoofdletter C

Opgelost

EC-468

281778

Indeling van Checkboxen en Keuzerondjes voor niet-standaard vragen hebben een ‘break’ codering nodig in het responsieve sollicitatieformulier

Opgelost

EC-484

Sommige SHL testresultaten werden niet ontvangen in EasyCruit

EasyCruit stuurt nu een antwoord terug naar SHL om te bevestigen dat de scores zijn ontvangen.

EC-455

292232

De datumnotatie in de interviewuitnodiging bevat een . (bv: 20. januari). Dit is in Nederland en België niet gebruikelijk